Günsan Kargo
Numune

Bilgilendirme Metni

Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni

Günsan Elektrik Malzemeleri San.ve Tic. A.Ş. (“Günsan”) olarak “Veri Sorumlusu” sıfatıyla, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ uyarınca, kişisel verilerinizin hangi amaçla işleneceği, işlenen kişisel verilerinizin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği, kişisel verilerinizin toplanmasının yöntemi ve hukuki sebebi ile Kanun’un 11. maddesinde sayılan haklarınızla ilgili olarak sizleri bilgilendirmek isteriz.

1. Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları ve Hukuki Sebepleri

Kişisel verileriniz, Günsan tarafından aşağıda açıklanan işleme kapsamda Kanunun 4. maddesinde yer alan temel ilkeler ışığında, Kanun’un 5. maddesinde belirtilen kanunlarda açıkça öngörülmesi, veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması, bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaati için aşağıda açıklanan amaçlar dahilinde toplanmakta ve işlenmektedir;

  • GÜNSAN tarafından yürütülen faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi kapsamında; bilgi teknolojileri alt yapısının oluşturulması ve yönetilmesi, iş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin planlanması veya icrası, kurumsal iletişim faaliyetlerinin planlanması veya icrası, etkinlik yönetimi, tedarik faaliyetlerinin yürütülmesi, kurumsal sürdürülebilirlik faaliyetlerin planlanması veya icrası,
  • İlgili mevzuat ve sözleşmeler kapsamında çalışan veya çalışan adayı verilerinin işlenmesi ve staj/mesleki eğitim/burs/eğitim programı faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • Müşterilerle sözleşme süreçlerinin yürütülmesi ve tedarikçilerle olan iş süreçlerinin yürütülmesi ve sürekliliğinin sağlanması kapsamında kişisel verilerin işlenmesi,
  • Tüketici mevzuatından kaynaklanan yükümlülüklerin takibi ve gerçekleştirilmesi ile tüketici başvurularının cevaplandırılması,
  • Müşterilerle olan mesafeli satış sözleşmesi süreçlerinin yürütülerek e-ticaretin yapılabilmesi,
  • İlgili mevzuattan kaynaklanan saklama, bilgilendirme, raporlama ve mevzuatlarla tanımlanan diğer yükümlülüklerin yerine getirilmesi,
  • GÜNSAN tarafından sunulan ürün, hizmet ve sağlanacak desteklerden faydalanacak ilgili kişiler için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi kapsamında kişisel verilerin işlenmesi,
  • GÜNSAN tarafından çalışanların ve ziyaretçilerin güvenliğinin sağlanması kapsamında görüntü kayıtlarının alınmak suretiyle kişisel verilerin işlenmesi,
  • Daha iyi ve güvenilir ürün ve hizmet verebilmek ve sürdürülebilirliği sağlamak için kalite değerlendirme ve iyileştirme çalışmalarının yapılması, tedarikçi, alt yüklenici ve benzeri iş ilişkisinde bulunduğumuz kişilerin denetimi
  • GÜNSAN tarafından sunulan ürün ve hizmetlere yönelik reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülerek tanıtım, promosyon, kampanya, teklif, etkinlik ve benzeri konularda ve yeni ürün ve hizmetlerle ilgili bilgilendirme yapılması, kurumsal iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • Pazarlama ve CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) çalışmalarının yürütülmesi,
  • Yasal hakların kullanılması, hukuki ilişkinin sona ermesinden sonra işlem geçmişine ilişkin bilgilerin uyuşmazlık halinde delil olarak kullanılması,
  • GÜNSAN’ın ticari, hukuki ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması,
  • GÜNSAN’ın insan kaynakları, muhasebe/finans politikalarının yürütülmesi,
  • Bilgi güvenliği süreçlerinin planlanması, denetimi ve yürütülmesi,
  • Yurtiçi ve uluslararası mevzuata uyum, kamu kurum ve kuruluşları tarafından talep edilen bilgilerin temini raporlama yükümlülüklerinin yerine getirilmesi,
  • GÜNSAN tarafından sunulan ürün, hizmet ve sağlanacak desteklerden faydalanacak ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması veya icrası kapsamında kişisel verilerin işlenmesi amaçlarıyla işlenmekte ve paylaşılmaktadır.

Kişisel verilerinizin GÜNSAN tarafından işlenme amaçları konusunda detaylı bilgilere; https://www.gunsanelectric.com/tr/download/kvkk-politikalarimiz web adresimizde yer alan GÜNSAN Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikasından ulaşabilirsiniz.

2.      Kişisel Verilerin Aktarılması ve Aktarım Amacı

Kişisel verileriniz; Kanun’un kişisel verilerin aktarılması ve yurtdışına aktarılmasına ilişkin hükümleri kapsamında işbu Aydınlatma Metninin 1. maddesinde yer alan amaçlar ve hukuki sebeplerle, sigorta şirketlerine, banka ve finans kuruluşlarına, hukuk, vergi vb. benzeri alanlarda destek aldığımız danışmanlık firmalarına, Şirket yetkililerine, iş faaliyetlerinin yürütülmesinde kişisel verilerin aktarımının kanunen zorunlu tutulduğu devlet daireleri bakanlıklar ve vergi daireleri gibi kamu kurum ve kuruluşlarına, yurt içinde veya yurt dışında bulunan grup şirketlerimize, şirketimiz adına veri işleyen yurt içi ve/veya yurt dışında depolama, arşivleme, bilişim teknolojileri desteği (sunucu, barındırma, yazılım, bulut bilişim vb.) alanlarında destek aldığımız hizmet sağlayıcılarımıza, iş ortaklarımıza, iş faaliyetlerimizi yürütmek üzere hizmet aldığımız üçüncü taraflara, iş bağlantılarına, bayilere,  program ortaklarına aktarılabilmektedir.

3.      Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Genel Müdürlük, internet sitemiz, doğrudan ve dolaylı iştiraklerimiz, hissedarlarımız, grup şirketlerimiz, kişisel verilerinizi sözlü, yazılı veya web sitemiz veya e-posta gibi kanallar aracılığıyla elektronik ortamda toplanabilmektedir. Ayrıca, onayınız ile şirketimizin bağlı olduğu grup şirketlerine sunduğunuz/sunacağınız kişisel verileriniz, şirketimiz tarafından, yukarıda belirtilen kişisel verilerin işlenme amaçları ve hukuki sebeplerinin yerine getirilebilmesi amacıyla kullanılabilecektir.

4. Kişisel Verisi İşlenen İlgili Kişinin Hakları

Kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin olarak aşağıdaki hakları, veri sorumlusu olan Şirketimize yapacağınız bir talep ile kullanabilirsiniz. Bu kapsamda iletilen talepler Şirketimiz tarafından en geç otuz gün içinde sonuçlandırılacaktır. Bu kapsamda ilgili kişi (kişisel veri sahibi) olarak;

  • Kişisel verinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel veriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kişisel verinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verinizin düzeltilmesi, silinmesi ya da yok edilmesi halinde bu işlemlerin, kişisel verinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarınız bulunmaktadır.

5.      Veri Sorumlusuna Başvuru Yöntemi

Başvurunuzu web sitemizin bağlantısındabulunan başvuru formunu doldurarak, aşağıda yazılı seçeneklerden herhangi biri ile tarafımıza iletebilirsiniz.

Başvuru formunuzu;

1)      Kimliğinizi tespit edici belgeler ile ıslak imzalı olma koşulu ile posta yoluyla,

2)      Kayıtlı elektronik posta yoluyla,

3)      Güvenli elektronik imza veya mobil imza vasıtasıyla,

4)      Sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle

aşağıda yer alan başvuru adreslerinde herhangi birine göndermeniz gerekmektedir. Başvuru yönteminize göre aşağıda yer alan posta, elektronik posta veya kayıtlı elektronik posta adreslerine başvuru formunuzu gönderebilirsiniz. Başvuru Formu’nun gönderilmesi sırasında zarf üzerine veya gönderilecek e-postanın konu kısmına “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Bilgi Talebi” yazılması gerekmektedir.

Günsan Elektrik Malzemeleri San.ve Tic. A.Ş.

Posta adresi:                        Osmangazi Mah. Yıldırım Beyazıt Cad. No:29 Sancaktepe İstanbul

E-posta adresi:                     kvkk@gunsanelectric.com

Kayıtlı E-posta adresi:        gunsanelektrik.hukuk@hs01.kep.tr

Tarafımıza yapmış olduğunuz başvuruyu mümkün olan en kısa sürede ve talebin niteliğine göre talebinizin bizlere ulaştığı tarihten itibaren en geç 30 gün içerisinde yanıtlandıracağız. Taleplerinize ilişkin yanıtlarımızı yazılı veya elektronik ortamdan tarafınıza ulaştıracağız. Tarafımıza sunduğunuz bilgi ve belgelerin eksik olması ve yahut anlaşılamaz olması halinde başvurunuzu netleştirmek amacıyla sizinle iletişime geçilecektir.

6. Veri Sorumlusu Kimlik Bilgileri

İşbu aydınlatma metni, Türkiye’de kurulu ve aşağıda bilgileri verilen Günsan Elektrik Malzemeleri San.ve Tic. A.Ş. tarafından “Veri Sorumlusu” sıfatıyla ilgili veri sahibi kişilere hitaben düzenlenmiştir:

Günsan Elektrik Malzemeleri San.ve Tic. A.Ş.
Osmangazi Mah. Yıldırım Beyazıt Cad. No:29 Sancaktepe İstanbul
Mersis No: 0438039000000018

Tel: +90 444 0 568 
Fax:+90 (0216) 311 59 59

Email:gunsanelektrik.hukuk@hs01.kep.tr